Saippuakauppias Ritva Sarlin esittäytyy.

Olen kotoisin Limingasta ja valmistan kasvisöljyistä hellävaraisia Yrttisaippuoita, YrttiDeoja ja Yrttivoiteita ilman  säilöntä- ja lisäaineita. Tuotteet ovat vegaaneja ja biohajoavia. Saippuat eivät kuivata ihoa, vaahtoavat runsaasti ja sopivat jokapäiväiseen käyttöön. YrttiDeot hillitsee hikoilua ja pitää kainalot raikkaana. Yrttivoiteet suojaavat, rauhoittavat, kosteuttavat ja pehmentävät ihoa, edistää ihokudoksen paranemista. Sopivat kaikille ihotyypeille, erityisesti kuivalle ja herkälle iholle.

Tuotteissa käytettävät yrtit olen valinnut sen mukaan miten niitä on aikoinaan käytetty kansanparannuksessa ärtyneen ihon tai päänahan hoitoon. Yrtit poimin tai kasvatan itse, kuivaan, uutan oliiviöljyyn ja öljyistä teen saippuat, deot tai voiteet.

Palashampoo vaahtoaa, hoitaa ja hellii hiuksia sekä hiuspohjaa. Rauhoittaa kutiavaa päänahkaa. Palashampoolla voi pestä myös koko kehon. Shampoot sisältävät kookosrasvaa, oliiviöljyä ja risiiniöljyä, rohdetta sekä eteeristä öljyä tuoksuna.

Suolasaippua on antibakteerinen, sisältää runsaasti mineraaleja ja sopii kaikille ihotyypeille. Se rauhoittaa ärtynyttä ja epäpuhdasta ihoa. Ei kuivata ihoa, jättää ihon pehmeäksi ja kimmoisaksi pesun jälkeen. Hieno rakeinen suola kuorii hellästi ihoa. Suolasaippuat sisältävät suolaa, kookosrasvaa, oliiviöljyä ja risiiniöljyä, rohdetta sekä eteeristä öljyä tuoksuna.

Narusaippuat ovat hellävaraisia ja kehoa hemmoittelevia sauna- ja käsihygieniasaippuoita. Saippuat sopivat mainiosti jokapäiväiseen käyttöön, eivät kuivata ihoa ja vaahtoavat runsaasti. Narusaippuat sisältävät kookosrasvaa, oliiviöljyä, rypsiöljyä/ avokadoöljyä/ hamppuöljyä/ hoitoturvetta ja risiiniöljyä, rohdetta sekä eteeristä öljyä tuoksuna.

YrttiDeot hillitsee hikoilua ja pitää kainalot raikkaana. Deot on valmistettu luomu raaka-aineista, eivätkä sisällä alumiinia. Soveltuu herkälle iholle.

Yrttivoiteet suojaavat, rauhoittavat, kosteuttavat ja pehmentävät ihoa sekä edistää ihokudoksen paranemista. Sopivat kaikille ihotyypeille, erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Voiteessa käytetyt öljyt ja rasvat eivätkä tuki ihohuokosia. Voiteet sisältävät sheavoita, mangovoita, kookosrasvaa, auringonkukkaöljyä, hamppuöljyä sekä uutettua yrttiä.

Kuvat: Juha Ollila, Ritva Sarlin

Lähteet: Sinikka Piippo; villivihannekset, Kaisa Vehmasheinä; Lempeää kauneutta luonnosta, 

Outi Lempa; Kotikosmetiikan raaka-aineet ja valmistus